• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 15°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 15° Ясне небо

УЄФА відмовився від ідеї повернути Росію до змагань

Союз європейських футбольних асоціацій під тиском низки організацій вирішив не повертати російських юнацьких команд на міжнародну арену.

Про це повідомляє Associated Press.

Збірні Росії U-17 не зможуть і надалі виступати під егідою УЄФА. Союз пояснив повернення до попереднього статусу неможливістю знайти «технічне рішення, що дозволило б російським командам грати».

У кулуарах, однак, відмову УЄФА від скасування повної заборони пов’язали з бойкотом низкою асоціацій. Услід за Україною зустрічатися з російськими збірними відмовилася Англія, Польща, Швеція та інші. Зокрема, скандинави пообіцяли заблокувати участь жіночої збірної Росії на Євро-2024 серед 17-річних.

УЄФА несподівано повернув до змагань юнацькі команди з Росії наприкінці вересня. За задумом функціонерів збірні U-17 могли знову виступати на міжнародній арені. Таке рішення союз мотивував турботою про неповнолітніх футболістів.

Нагадаємо, збірна України не братиме участі у юніорському Чемпіонаті світу з дзюдо через допуск російських спортсменів, серед яких є, зокрема, і чинний військовослужбовець.

Читайте також: