• четвер

    19 вересня, 2024

  • 19.2°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 19.2° Переважно ясно

Миколаївські вогнеборці за минулу добу ліквідували дві пожежі, які виникли через російські обстріли

Вчора, 29 вересня, на території Миколаївської області було зафіксовано 30 пожеж в природних екосистемах. Зокрема, дві з яких виникли через ворожі обстріли.

Про це повідомляє Головне управління ДСНС України у Миколаївській області.

Зазначається, що вночі, 29 вересня, російська армія завдала ракетного удару по відкритій території Миколаєва та Миколаївського району. Через падіння боєприпасів та їх уламків виникли дві пожежі сухої трави та чагарників. Вогнеборці оперативно їх ліквідували на площах 6 гектарів та 200 квадратних метрів відповідно.

Підрозділи Головного управління ДСНС України у Миколаївській області також 28 разів гасили пожежі на відкритих територіях, причини яких не пов’язані з бойовими діями. Горіли: суха трава, чагарники, очерет та сміття. Загальна площа, яку пройшов вогонь склала понад 32 гектарів.

Завдяки оперативним діям вогнеборців під час ліквідації займань від вогню вбережено складське приміщення та три житлові будинки. 

Надзвичайники наголошують, що на Миколаївщині продовжує панувати спекотна погода, встановлено 5-й надзвичайний клас пожежної безпеки. Тож ризик загорань у разі порушення правил безпеки досить високий.

Нагадаємо, що у Миколаївської області протягом 27 вересня в результаті пожеж вигоріло понад 50 гектарів території.

Раніше повідомлялося, що на території Варюшинського урочища Веселинівської територіальної громади Миколаївщини зайнялася масштабна пожежа, горів хвойний настил.

До того ж на автошляху «Одеса – Миколаїв», поблизу села Коблеве, загорілася вантажівка.

Читайте також: