• понеділок

    7 жовтня, 2024

  • 16.1°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 7 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 16.1° Похмуро

Херсонці також закликають жителів окупованих територій півдня ігнорувати російський «референдум»

Жителі Херсонщини, які були вимушені залишити домівки через російську окупацію, також вийшли на акцію з закликом ігнорувати псевдореферендум, яким РФ збирається приєднати до себе південь України.

Відеозапис звернення херсонців є у розпорядженні «НикВести».

— Ми, мешканці Снігурівщини, Херонщини, закликаємо наших братів, земляків, не підтримувати окупаційну владу, не йти на співпрацю з окупантами і ні в якому разі не голосувати за приєднання наших земель — Снігурівщини та Херонщини — до території Російської Федерації, бо Херсон та Снігурівщина, то Україна. Слава Україні!, – кажуть українці у своєму зверненні. 

Як відомо, з такою ж ініціативою звернулися мешканці Снігурівки, які також були вимушені залишити домівки через російську окупацію.

Раніше повідомлялося, що російські окупанти вирішили «включити» до складу захопленої Херсонської області місто Снігурівка та село Олександрівка Миколаївської області, щоб їхні мешканці «проголосували» на фейковому «референдумі».

Нагадаємо, колишній миколаївський журналіст, сепаратист Юрій Барбашов, який наразі виконує обов'язки голови окупаційної адімінстрації Снігурівки заявив, що місцеві жителі «у захваті від референдуму», який незабаром планує проводити Росія.

Відзначимо, що за даними очільника Миколаївської ОВА Віталія Кіма, участь у референдумах на півдні збираються брати 8-10% жителів.

На сьогоднішній день в тимчасово окупованій Снігурівці Миколаївської області залишається близько 2 тисяч жителів. За даними Держстату, у 2020 році в Снігурівці проживало 12 тисяч 432 людини.

Раніше голова окупаційної «Адміністрації Херсонської області» Володимир Сальдо заявив, що підписав «указ» про проведення «референдуму щодо входження Херсонської області до складу Російської Федерації».

Читайте також: