• неділя

    6 жовтня, 2024

  • 18.5°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 6 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 18.5° Похмуро

У Дніпрі приберуть з публічного простору пам'ятники Пушкіну, Ломоносову та Горькому

Мер Дніпра Борис Філатов повідомив, що за рішенням міської ради з публічного простору міста приберуть пам'ятники діячам російської культурі та історії, зокрема, Пушкіну, Горькому Ломоносову.

Про це він повідомив у Telegram.

— Сьогодні виконком міськради Дніпра самостійно ухвалив рішення перенести пам'ятники Пушкіну, Ломоносову, Горькому та іншим на територію комунального підприємства «Зооконтроль». Нехай поки що постоять там, —зазначив він

Борис Філатов пояснив, що міськрада прийняла рішення самостійно перенести пам'ятники, оскільки на неодноразові звернення з проханням визначити об'єкти культурної спадщини та виключити з їхнього переліку пам'ятники, пов'язані з колишнім СРСР та країною-агресором, Мінкульт не відреагував.

Нагадаємо, що у Миколаєві невідомі облили червоною фарбою пам’ятник російському полководцю Олександру Суворову.

Одеська міська рада під час засідання сесії 30 листопада нарешті підтримала рішення демонтувати та перенести пам’ятник «Засновникам Одеси» у центрі зі скульптурою Катерині II та пам’ятник Олександру Суворову.

Також нагадаємо, що у Миколаєві ввечері 19 жовтня прогримів вибух, у результаті якого було підірвано пам’ятник Солдатам правопорядку, встановлений за часи Радянського Союзу.

Віцемер Миколаєва Віталій Луков пообіцяв, що після закінчення російсько-української війни в Миколаєві встановлять новий пам’ятник загиблим правоохоронцям.

Після цього 3 листопада в Інгульскому районі було підірвано обеліск «Скорботна мати» на братській могилі загиблих у Другій світовій війні.

Голова парламентської фракції партії «Слуга народу» Давид Арахамія прокоментував підіриви пам’ятників радянського походження у Миколаєві. Він засудив такі дії та зазначив, що звільнятия від «усього, що нав’язувала нам Росія» потрібно законним шляхом. 

Читайте також: