• субота

    5 жовтня, 2024

  • 17.3°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 5 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 17.3° Мінлива хмарність

ЄС запустить програму гуманітарного розмінування на 25 млн євро, — Шмигаль

Європейський Союз запустить програму гуманітарного розмінування на 25 мільйонів євро.

Про це повідомив у Telegram прем'єр-міністр України Денис Шмигаль після зустрічі із Високим представником Євросоюзу Жозепом Боррелем.

За словами українського прем'єра, це важливий компонент нашого відновлення, який дасть можливість повертати нормальне життя у деокуповані від російських терористів громади.

— Подякував за послідовну підтримку України, збільшення бюджету Європейського фонду миру на 2 млрд євро, а також за тренувальну місію для українських військових. Розраховуємо на її розширення. Підкреслив, як важливо продовжувати тиск на економіку Росії та запровадити 10-й пакет європейських санкцій, що, зокрема, повинен включати ядерну сферу та державну компанію «Росатом», – зазначив Шмигаль. 

Нагадаємо, що замінована територія — це одна з найбільших проблем на сьогодні в Миколаївській області. Загалом, близько 20% території регіону потребують обстеження та розмінування.

Організація об'єднаних націй виділить 4 мільйони доларів США на закупівлю засобів для розмінування території Миколаївської області.

Раніше голова ОВА Віталій Кім повідомляв, що головна небезпека деокупованих територій Миколаївської області полягає у їхній замінованості. Для того, щоб їх повністю розмінувати може піти не один десяток років.

Нагадаємо, звільнені території колишнього Снігурівського району дуже сильно заміновані. Голова місцевої військової адміністрації Іван Кухта не впевнений, що сільгоспугіддя поблизу Снігурівки встигнуть розмінувати до весни.

Читайте також: