• четвер

    3 жовтня, 2024

  • 17°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 3 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 17° Ясне небо

РФ, ймовірно, готує новий наступ у найближчі 10 днів, — FT

Росія, ймовірно готує новий наступ в Україні у найближчі 10 днів. Аналітики відзначають, що РФ стягує свої війська на Луганщині та Донеччині.

Про це повідомляє Financial Times із посиланням на радника українських військових, який залишився анонімним.

За словами радника, Київ отримав «дуже переконливі розвіддані про наміри» Росії почати новий наступ, який може розпочатися протягом 10 днів.

Аналітики вважають, що найбільш ймовірним напрямом нової російської атаки буде район Кремінної та Лимана на Луганщині. Журналісти з посиланням на місцевих чиновників та західних аналітиків пишуть, що Росія стягувала туди сили декілька тижнів. Крім того, окупанти нарощують війська на півдні Донеччини, зокрема розгортаючи сили у селах навколо окупованого Маріуполя.

За даними FT, окупанти хочуть почати новий наступ до того часу, як в Україну доставлять західні танки.

Нагадаємо, міністр оборони України Олексій Резніков напередодні заявляв, що не вся зброя від партнерів встигне доїхати до лютого, але в України є резерви для стримування ворога.

Анонімний радник також зазначив, що новий російський наступ, імовірно, очолять елітні підрозділи.

— Це справжні механізовані бригади, навіть якщо вони менш боєздатні, ніж були на початку війни. Вони посилили підрозділи ВДВ і морської піхоти. Це не водії автобусів і не вчителі, — зазначив радник.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський наголошує, що ситуація на лінії фронту стає жорсткішою, але усе вирішує стійкість воїнів Сил оборони України.

Також 4 лютого заступник міністра оборони України Ганна Маляр заявила, що цього тижня російські окупанти кинули всі сили на прорив української оборони та оточення Бахмута.

Читайте також: