• неділя

    13 жовтня, 2024

  • 13.8°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 13 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 13.8° Похмуро

В адміністраціях районів Миколаєва планують скоротити кількість співробітників секторів з питань НС та цивільного захисту

В адміністраціях районів Миколаєва планують скоротити 7 співробітників секторів з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення.

Таку пропозицію озвучив начальник Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Олександр Герасименя на робочій групі з оптимізації структури мерії Миколаєва.

Олександр Герасименя зазначив, що співробітники секторів у районах міста займаються плануванням заходів, складанням планів реагування, організацією навчання населення, перевіркою готовності притулків, беруть участь у навчанні на підприємствах.

Крім того, вони обробляють близько 200 доручень на рік від глав адміністрацій у сфері захисту населення та питань життєдіяльності районів.

— З огляду на сказане вважаю недоцільно скорочувати в повному обсязі сектора. Пропоную залишити по одній людині у районах міста, звівши їх до відділу координації дій при НС. Ще буде скорочено відділ бухгалтерії. Під скорочення потрапить 7 осіб, - наголосив Олександр Герасименя.

Нагадаємо, що 26 січня членам робочої групи з оптимізації виконавчих органів міськради Миколаєва представили проект нової структури мерії, розроблений чиновниками.

Нагадаємо, що Олександр Сенкевич сподівається, що нову структуру мерії розглянуть на першій лютневій сесії.

Раніше він кадрові зміни в мерії анонсував на кінець жовтня 2021 року, проте робоча група щодо оптимізації структури виконавчих органів міськради ще не надала своїх пропозицій. Згодом Олександр Сенкевич розповів про плани запровадити досвід роботи виконавчих органів місцевого самоврядування Маріуполя при формуванні нової структури мерії.

Нагадаємо, 6 травня було оприлюднено проект реформи мерії Миколаєва, який передбачає скорочення кількості чинних чиновників з 1074 до 718, це дозволить щорічно економити близько 100 мільйонів гривень бюджетних коштів. Також пропонується скоротити кількість структурних підрозділів виконавчих органів Миколаївської міськради з 275 до 139. Тоді міський голова Миколаєва Олександр Сенкевич заявив, що структуру виконавчого комітету міськради можливо буде змінити ближче до наступного року.

Депутат Миколаївської міської ради Сергій Кантор запропонував не розглядати нові кадрові призначення доти, доки робоча група щодо оптимізації структури виконавчих органів міської ради не запропонує проект реформи.

Секретар Миколаївської міської ради Дмитро Фалько розповів, що скорочення кадрів в органах виконавчої влади міськради, тобто звільнення близько 400 осіб, навряд чи пройде в один етап до кінця цього року.

Зазначимо, що робочу групу для розробки нової структури виконавчих органів мерії Миколаєва було створено у листопаді 2017 року, її очолив секретар міськради Тетяна Казакова. Проте вже через два місяці, у січні 2018 року, Тетяна Казакова, яка на той момент виконувала обов'язки міського голови, зізналася, що робоча група не виправдала себе, і вона сама взялася за розробку нової структури виконавчих органів мерії Миколаєва.

Крім цього, у травні 2019 року Миколаївський міський голова Олександр Сенкевич заявив, що хотів би змінити структуру мерії Миколаєва та зробити її більш гнучкою .

Читайте також: