• четвер

    19 вересня, 2024

  • 20.5°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 20.5° Переважно ясно

За понад півтора року війни росіяни пошкодили 1427 лікарень: Миколаївщина у п’ятірці найбільш постраждалих областей

Миколаївщина серед п’яти областей, в який за час війни найбільше постраждала медична інфраструктура. Однак в області вже відновлено багато лікарень.

Про це йдеться в повідомленні пресслужби МОЗ України.

Зазначається, що за понад 18 місяців повномасштабної війни російські снаряди та ракети зруйнували 189 обʼєктів медзакладів та ще 1427 обʼєктів — пошкодили. Найбільших втрат зазнала медична інфраструктура Харківщини, Донеччини, Миколаївщини, Київщини та Чернігівщини.   

Також повідомляється, що станом на початок вересня 2023 року вдалося повністю відновити 384 об’єкти медзакладів, ще 415 об’єктів — відновлені частково. Найбільше відновлених медзакладів — на Миколаївщині, Дніпровщині, Київщині, Харківщині та Чернігівщині.

Нагадаємо, що  113 об’єктів медичної інфраструктури Миколаївщини вже вдалося повністю чи частково відновити.

Нагадаємо, що у Миколаєві за рік повномасштабного вторгнення від ворожих обстрілів постраждали 16 медичних закладів: там вибиті вікна, двері, понівечений дах. На їх відновлення з бюджету міста виділили близько 16 мільйонів гривень.

Водночас до відбудови медичної галузі міста та області долучаються міжнародні партнери. До прикладу, партнери з Казахстану відбудували травматологічний пункт Лікарні швидкої медичної допомоги Миколаєва. Відкриття відбулося 18 серпня 2023 року.

Крім того, коштом німецьких партнерів у Баштанці Миколаївської області почали відновлювати хірургічне відділення багатопрофільної лікарні.

Також відомом, що Миколаївська область отримала 626,8 мільйона гривень на відбудову та реставрацію пʼяти критичних об'єктів області. Серед них: капітальна відбудова будівлі психоневрологічного відділення КНП «Миколаївський обласний центр психічного здоров’я» (200,2 мільйона гривень), реконструкція будівлі поліклініки КНП «Баштанська багатопрофільна лікарня» Баштанської міської ради (86,8 мільйона гривень) та перебудова будівлі лікувального корпусу КНП «Баштанська багатопрофільна лікарня» (45,3 мільйона гривень).

Читайте також: