• субота

    5 жовтня, 2024

  • 22.4°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 5 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 22.4° Похмуро

Кінбурнська коса з супутника: на знімках видно знищені місця базування росіян

У мережі показали супутникові знімки Кінбурнської коси, зроблені в останній день 2022 року. Там видно наслідки атак наших військових по ворогу.

Знімки опублікував військовий оглядач Деф Мон.

Він пояснив, що порівняв фото від 31 грудня 2022 з кадрами за квітень цього ж року. Там видно суттєву різницю. За знімку чітко видно зруйновані Збройними Силами України будівлі станом на кінець грудня 2022 року. Саме в них базувались росіяни на Кінбурнській косі.

— Супутникові знімки Кінбурнського півострова. Верхнє зображення зроблено вчора (31 грудня 2022 року, - прим.), і на ньому видно певні руйнування вздовж берега. Нижнє зображення є еталонним зображенням з квітня, — пояснив Деф Мон.

Варто зауважити, що на кадрах видно руйнування на захід від села Покровське (Покровські хутори) та на північ від парку Римби.

Раніше військово-політичний оглядач Олександр Коваленко розповів, що на Кінбурнській косі в окупантів склалася «суїцидальна патова ситуація». Він прогнозує, що невдовзі на там може статися ще один «жест доброї волі» росіян.

Як відомо, у Миколаївській області залишаються окупованими всього три населені пункти, які знаходяться на території Кінбурнської коси. Наразі Сили оборони України продовжують бойову роботу щодо звільнення цієї території, військова операція проводиться у режимі тиші.

Нещодавно очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім заявив, що звільнення Кінбурнської коси – це питання часу, «ще й не дуже великого». Це також підтвердила керівниця пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк.

Наразі Збройні сили продовжують завдавати вогневого ураження по окупантам на півострові. Зокрема, українські захисники вразили район зосередження живої сили, озброєння та техніки росіян на Кінбурнській косі.

Нагадаємо, що російські окупанти продовжують обстрілювати та мінувати заповідну територію Кінбурнського півострову. Майже щоденно на мінах там підриваються дикі тварини, є випадки й людських жертв. Про це йдеться у статті «НикВести» «На межі знищення: Як заповідна Кінбурнська коса потерпає від дій окупантів».

Раніше повідомлялось, що російські окупанти не можуть завезти на Кінбурнську косу додаткову техніку або збільшити кількість особового складу там.

Читайте також: